Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår Integritetspolicy
Page-part not found : ToppBanner

Nyheter

2019-01-03
CoreCMS lever och uppdateras vid behov, men vår huvudsakliga plattform för desig...
2016-12-14
Ådalshälsan ville ha en ny responsiv hemsida och med utgångspunkt från deras öns...
2016-09-16
Nordtruck är en av CoreITs äldsta och trognaste webbkunder som nu fått en helt n...
2016-05-09
CoreIT levererar webbplatser i Wordpress och den första som är installerad i vår...
2016-02-29
Allt fler av våra kunder i CoreCMS väljer att göra sina sidor responsiva. Respo...
2015-11-23
Vi är väldigt glada att Kent Watch & Jewellery i Sundsvall valt ShopIT som e...
Page-part not found : PagePostNews

Responsiv webb

Vad är responsiv webbdesign?

Responsiv webbdesign betyder storleksanpassad design.


En ”vanlig” webbplats är normalt anpassad för en viss storlek, som då blir en kompromiss för att fungera på både små och stora skärmar. Men med dagens både mycket stora skärmar och samtidig små smartphones så blir kompromissen mer och mer ohållbar. Metoden som länge varit gällande har varit att skapa en separat mobilanpassad design, men utvecklingen på senare år går mer och mer mot helt responsiv design som täcker hela intervallet t.ex. Mobil - Surfplatta -  PC – TV

En fullständigt responsiv design både skalar innehållet till skärmens storlek, flyttar objekt och strukturen på sidorna och kan ändra upplägget på hur menyer fungerar.

Vad som krävs för att bygga en responsiv webb

För att skapa en responsiv webb krävs en större designinsats för att skapa grunden samt högre kompetens och ett större arbete vid skapande av sidor och hanterande av bilder o.s.v. Det innebär högre kostnader både för att ta fram och för att underhålla.

CoreCMS och responsiviet

CoreCms har olika nivåer av responsivitet:

1. Responsivt tema. Detta temat i CoreCMS ger en helt responsiv design där menyer och innehåll byter skepnad när ytan minskas eller ökas. Detta ger också fördelar för sökmotorer, då t.ex Google tar hänsyn till att en webbplats funkar bra även på mobiler i sin ranking mellan sökresultaten. Så detta har blivit allt viktigare med tiden. CoreCMS stöder denna responsivitet väl och vi bygger hela tiden ut funktioner och anpassar verktyget till hur verkligheten förändras.

2. Enklare responsivitet/storleksanpassning. CoreCMS stödjer en väl utbyggd storleksanpassing av innehåll och bilder, m.m, utan att underhållet blir så mycket extra betungande. Denna modell går inte så långt att det anpassar hela menydesignen eller designramverket, som annars i ett fullständigt responsivt upplägg. Denna metod användas gärna tillsammans med Mobil-anpassning. Mobilanpassningen ger t.ex. en enklare grafisk design och en anpassad meny, specialanpassad för mobila plattformar. Detta utan att du behöver underhålla innehållet mer än på ett ställe.

Allt fler av våra kunder i CoreCMS väljer att göra sina sidor responsiva.

Fördelar - Sökbarhet

Förutom den självklara fördelen att en responsiv sida ser bra ut för användaren, så blir det också bättre ur aspekten sökmotoroptimering. T.ex. Google ställer numera högre krav på responsivieten för att din hemsida ska hamna före andra i sökresultaten.

Exempel på responsiva hemsidor i CoreCMS

Helresponsivt tema med menyer som ändrar skepnad:

www.mfulvon.se
www.ostp.biz
www.tfvent.se
www.timmerkorarna.se
www.omv.se

Gå till Mobilversion