Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår Integritetspolicy
Page-part not found : ToppBanner

Responsiva webbplatser i CoreCMS

Allt fler av våra kunder i CoreCMS väljer att göra sina sidor responsiva.

Responsiva webbplatser

En responsiv webbplats anpassar sig till den plattform/webbläsar du använder, om det är en mobil, dator, tv, surfplatta. Innehållet växer och förminskas beroende på tillgänglig storlek på skärmen. Detta till skillnad från mobilanpassning, där man har två olika adresser, en till vanlig webb och en till en mobilanpassad design.

I CoreCMS kan man välja olika nivåer av responsivitet. Den enklaste modellen är att innehållet följer bredden på skärmen och att innehållet klarar de flesta skärmstorlekarna. Men upplägget på menyer o.s.v ändras inte och man kan fortfarande behöva en separat mobilanpassad sida om det ska fungera bra på smartphones.
Det andra sättet är en helt responsiv webbplats, där t.ex. menyer och andra sidelement ändrar upplägg beroende på storlek. T.ex komprimeras menyn till en knapp (ofta med tre streck "hamburgarmeny") när sidan blir tillräckligt liten. En helt responsiv sida kan man dra i webbläsarfönstrets storlek på datorn och se hur sidan ändrar skepnad.

Fördelar - Sökbarhet

Förutom den självklara fördelen att en responsiv sida ser bra ut för användaren, så blir det också bättre ur aspekten sökmotoroptimering. T.ex. Google ställer numera högre krav på responsivieten för att din hemsida ska hamna före andra i sökresultaten.

Exempel på responsiva hemsidor i CoreCMS

Helresponsivt tema med menyer som ändrar skepnad:

www.mfulvon.se
www.ostp.biz
www.tfvent.se
www.timmerkorarna.se
www.omv.se

Gå till Mobilversion