Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår Integritetspolicy
Page-part not found : ToppBanner

Nyheter

2019-01-03
CoreCMS lever och uppdateras vid behov, men vår huvudsakliga plattform för desig...
2016-12-14
Ådalshälsan ville ha en ny responsiv hemsida och med utgångspunkt från deras öns...
2016-09-16
Nordtruck är en av CoreITs äldsta och trognaste webbkunder som nu fått en helt n...
2016-05-09
CoreIT levererar webbplatser i Wordpress och den första som är installerad i vår...
2016-02-29
Allt fler av våra kunder i CoreCMS väljer att göra sina sidor responsiva. Respo...
2015-11-23
Vi är väldigt glada att Kent Watch & Jewellery i Sundsvall valt ShopIT som e...
Page-part not found : PagePostNews

Hemsida

Många använder ordet HEMSIDA om den samlade plats där företagets sammanhängande samling av texter, dokument, bilder och multimedia lagras på en webbserver, och som är nåbar över webben (det vill säga, genom kommunikation över Internet med protokollet HTTP). Svenska datatermgruppen rekommenderar att man istället ska använda någon av termerna webbplats, webb, sajt, webbsajt (eng. website) som är en mer korrekt benämning. Vi har valt att använda orden webbplats eller webb.

Ordet HEMSIDA är egentligen en dataterm som kan syfta på flera saker.

  1. Startsida - den webbsida som är inställd att visas när man startar sin webbläsare och när man trycker på "hemknappen" som ofta är en symbol i form av ett hus ("home") på webbläsarens verktygsrad. Detta är den ursprungliga betydelsen av "hemsida".
  2. Webbsida - ofta en personlig webbsida, exempelvis en privatpersons webbsida på ett webbhotell, eller en students eller anställds sida på ett universitets webbserver, som lagras i användarens hemkatalog i filsystemet.
  3. En ingångssida (också startsida, förstasida, huvudsida eller välkomstsida) - den webbsida man hamnar på först när man går in på en webbplats.

 

Gå till Mobilversion